Most

Megfogadom az új évre, hogy semmit nem fogadok meg. De azt legalább maradéktalanul be fogom tartani! Te az újévi fogadkozók táborát erősíted?

Fura emberi kényszer, hogy a változást mindig valami kezdő időponthoz kötjük. Majd hétfőtől diétázom. Majd jövő hónaptól eljárok futni. Majd január elsejétől rendes ember leszek. Mintha nem lehetne holnaptól (hihi, érteeeed? holnaptól ) valami újat elkezdeni. Vagy azonnaltól. Most rögtöntől egészségtudatosan fogok étkezni. De előbb felzabálom a maradék bejglit. A „majd jövő hétfőtől/hónaptól/évtől” kezdetű ígérvények magukban hordozzák a megnemvalósulást, a soha-el-jövő optimális időpontot. Mert nettó halogatás. Mindig lesz kifogás, hogy miért nem jó pont most elkezdeni, nekilátni, megcsinálni, stb.

Életed alakítását kézbeveheted egy ködös péntek este vagy egy derűs kedd reggel, tavasszal vagy ősszel. Ehhez sem kell január elsejének lenni. Csak döntsd el, hogy merre szeretnél haladni. A saját utadat akarod járni vagy valaki másét? Ha ezt sikerül eldönteni, akkor sokkal egyszerűbb lesz felmondani, szakítani, új kapcsolatot teremteni, megtanulni, kitalálni, elvégezni, megmondani, megtenni. Csak vedd a kezedbe a kontrollt! Még az idén. Ma. Most. Most azonnal.