Wingwave coaching – azmiaz?

Amikor először hallottam ezt a kifejezést: WINGWAVE COACHING*, csak néztem nagy pislogva. Szárnyhullám edzés? Eszik, isszák, beveszik, rákenik – vajon mi ez? Aztán a gyakorlatban is megtapasztaltam, sőt meg is tanultam mindent, amit tudni lehet róla. Tudom, csodák nincsenek, létezhetetlenek az univerzális, mindent-is-gyógyító, mindent-elmulasztó, mindenre-is-jó gyógyszerek vagy módszerek, de a wingwave coaching átkozottul közel áll a csodatevéshez. Ezúton ajánlom is figyelmedbe.

De mire jó?

A mindennapi feszültségeket, aggódásokat és a pszichénket érintő összes szorongató helyzetet jól lehet kezelni beszélgetős módszerekkel. Feltéve, ha időben tettenérődik, és a megfelelő szakember közreműködésével elegendő idő fordítódik a problémamegoldásra. Pszichológiai fókuszú tanácsadóként napi szinten tapasztalom, hogy a gondosan célzott kérdésekkel, egyéb pszichobanyai varázsigékkel és bűbájreceptekkel milyen szuper eredményeket lehet elérni. Szépen és lassan, sokat gondolkodva, elemezve és átértékelve jelenségeket, érzelmeket igenis átalakítható, sőt jobbá tehető emberi működésünk majd’ minden eleme.

Ezzel szemben – méginkább ezzel együtt -, a wingwave módszer elképesztő gyorsasággal és eredményességgel kiold, felold, megold. És éppen ez is a célja: tempó és hatékonyság megy szembe berögzültnek tűnő állapotokkal, traumákkal.

Milyen problémakörökben számíthatunk e különleges technikára?

  • Fóbiák, félelmek, pánik gyors legyőzésében;
  • Stresszek, szorongások tartós oldásában;
  • Pszichoszomatikus problémák kezelésében;
  • Érzelmi traumák feldolgozásában;
  • Negatív hiedelmek, gátlást okozó gondolatok leküzdésében;
  • Önértékelés, önbizalom feltuningolásában,
  • Teljesítmény fokozásában.

Találsz bármi kínzó feszülést ezen témakörök bármelyikén? Van olyanod, amit feloldanál, amitől megszabadulnál? Nem is hinnéd, mennyi mindennek a hátterében áll a sokat emlegetett – már-már divatosnak látszó – trauma. Ideje túllépni rajta.

Hogyan működik?

Mondom, mi történik egy-egy kezelés során. Tudományosan megalapozott, szakmai zsargonnal sűrűn tűzdelt magyarázattal is tudok szolgálni, de inkább közérthető leszek.

A folyamat a következő: rövid szóbeli „feltárást” követően izomteszt segítségével pontosan behatároljuk, hogy hol található az igazi elakadás. Amikor az izmainktól várunk választ, akkor kommunikáció már nem a tudatunkkal, hanem az érzelmeinkkel zajlik. Ezután jön az oldás, amely során „integetek” a szemed előtt.  Ennek az integetésnek komoly neuropszichológiai alapja van, mert maga a kézmozdulat azt az alvási fázist idézi fel éber állapotodban, amikor az agy feldolgozza az eseményeket, vagyis a REM-et (Rapid Eye Movement), a gyors szemmozgásos alvási szakaszt aktiváljuk. Ily módon gyorsan és észrevétlenül vissza lehet billenni a mentális és érzelmi egyensúly állapotába, megszabadulva a nyomasztó érzelmi tehertől, szorongástól, félelemtől.

Magam is tapasztalom, hogy milyen rövid idő alatt érkeznek a változások, kevésbé összetett probléma esetén akár 1-3 alkalom is elegendő.

Olvass a módszerről többet, itt: https://wingwave.com/…/a-wing…/mit-is-jelent-a-wingwave/ . És persze amint olvastál többet, gyere el hozzám és megmutatom, milyen nagyszerű hatással lehet az életedre a wingwave coaching! Tudod te is, nincs az az elmélet, ami felülírhatja a gyakorlati tapasztalatot.

* A wingwave az egyetlen DIN EN ISO 9001 alapján minősített coaching eljárás, amelynek hatékonyságát a hamburgi egyetem, a hannoveri Egészségtudományi Főiskola és a kölni Német Sportfőiskola kutatásai tudományosan igazolták. A wingwave coachingot egy német pszichológus-pszichoterapeuta pár, Cora és Harry Besser-Siegmund traumák oldására fejlesztette ki, több bevált módszer (NLP, EMDR, kineziológia) elemeire és az agykutatás eredményeire alapozva. A wingwave coaching ugyan nem helyettesít orvosi vagy más terápiás kezelést, viszont fantasztikus támasza, kiegészítője lehet ezeknek.